Duminica Bisericii persecutate

crown-of-thorns

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când Alianța Evanghelică Mondială (AEM) a propus pentru prima dată ca o duminică pe an să fie dedicată amintirii creștinilor persecutați și de a avea la nivel mondial un timp de rugăciune. Această inițiativă internațională este cunoscută folosind inițialele IDOP (www.idop.org).
         Porți Deschise este o organizație care susține creștinii persecutați de oriunde din lume și activează în 60 de țări. Această organizație s-a asociat rapid acestei inițiative și s-a bucurat că a putut propune și României participarea la această zi specială pentru creștinii persecutați și că a putut celebra ziua IDOP între 6 și 13 noiembrie 2016.
          Cunoscând situația extrem de critică din Orientul Mijlociu și în special situația din Irak și Siria, atenția s-a îndreptat asupra acestor două țări. Veți putea găsi în acest pachet de resurse toate informațiile pentru a putea pregăti această zi de rugăciune.
          Biserica din România păstrează încă profundele semne ale anilor de persecuție, chiar dacă se bucură acum de libertate. Fie ca România care a trăit persecuția, să aibă pe inimă să vină în ajutorul celor care trec prin momente asemănătoare astăzi.

Dacă vrei și tu să pregatești acest eveniment în biserica ta, poți folosi broșura Duminica Bisericii persecutate, de AICI .

sursa:  www.porti-deschise.org

Echipa Kairos
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: