Milioane de creștini s-au alăturat evreilor în rugăciune pentru pacea Ierusalimului

Duminică, aproximativ 500 de milioane de participanți din peste 175 de națiuni s-au unit, timp de o zi, în rugăciune pentru pacea Ierusalimului. Reverendul Robert Stearns, directorul executiv al Eagles’ Wings, o comunitate misionară globală cu sediul în afara orașului Buffalo, New York, a condus mulțimea în rugăciune pe platoul Haas Promenade, cu vedere spre vechiul oraș Ierusalim. De acolo, televiziunea creștină GOD TV a difuzat evenimentul la 300 de milioane de telespectatori din 192 de națiuni (Breaking Israel News).

În fiecare an, Ziua de Rugăciune pentru Pacea Ierusalimului (DPPJ) se organizează în prima duminică a lunii octombrie în biserici și grupuri de rugăciune din întreaga lume. Fiind coordonată de către reverendul Stearns, Dr. Jack Hayford și de Dr. Paul Cedar, peste 1.400 de lideri-cheie din lumea creștină evanghelică și-au oferit sprijinul activ. Evenimentul a fost organizat pentru prima oară în 2002, dar acum este cel mai mare eveniment de rugăciune centrat pe Israel din istorie.

La eveniment au participat, de asemenea, membri ai Knesset-ului, Robert Ilatov, Rabbi Yehudah Glick, directorul Întrunirii Aliaților Creștini din Knesset Joshua Reinstein, directorul executiv al Centrului pentru Înțelegerea și Cooperarea Evreiască-Creștină David Nekrutman, precum și Dr. Jürgen Buhler din partea Ambasadei Creștine Internaționale  din Ierusalim.

Membrul Knesset Yehuda Glick și-a exprimat recunoștința față de rugăciuni, spunând: “Acest eveniment ne mișcă pe fiecare dintre noi aici, în Ierusalim.”

Robert Ilatov, care coordonează Întrunirea Aliaților Creștini din Knesset, a subliniat importanța evenimentului în lumina rezoluțiilor organizației Națiunilor Unite care neagă legătura evreiască istorică cu Ierusalimul. “Contestarea Ierusalimului este o chestiune de adevăr”, a declarat Ilatov ferm. “Este o problemă biblică. Trebuie să credem că Biblia spune că Ierusalimul este capitala veșnică, nedespărțită a Israelului.”

Reverendul Jürgen Buehler a menționat că evenimentul a fost deosebit de oportun în lumina anului jubiliar al Ierusalimului, spunând: “Este deosebit de important să ne rugăm aici pentru acest oraș, deoarece anul acesta sărbătorim cincizeci de ani de la reunificarea Ierusalimului sub conducerea israeliană.”

„N-aș fi crezut niciodată că un creștin va fi alături de un evreu”, a spus liderul evreu ortodox David Nekrutman, în timp ce stătea lângă reverendul Stearns. „Aceasta este o mișcare a Duhului Sfânt.” În timp ce adunarea a culminat cu închinare și rugăciune condusă de liderii creștini din tot Israelul, reverendul Stearns a afirmat: “Noi credem că rugăciunea face o diferență și este un privilegiu să înălțăm rugăciuni pentru pacea lui Dumnezeu în Ierusalim, din acest sfânt oraș.”

 

 

 

https://www.stiricrestine.ro/2017/10/04/milioane-de-crestini-s-au-alaturat-evreilor-in-rugaciune-pentru-pacea-ierusalimului/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: